Capitolul 5: Măturino și Ana
Săptămânile treceau, iar Măturino și Ana deveneau tot mai apropiați. Erau inseparabili, iar timpul petrecut împreună era întotdeauna plin de bucurie și aventuri. Într-o seară liniștită de vară, cei doi se plimbau pe cărările pădurii, admirând stelele care începeau să lumineze cerul.

— Uite cât de frumoase sunt stelele în seara asta, spuse Ana visătoare, privind în sus.

— Da, sunt minunate, răspunse Măturino, ținând-o de mână. Dar pentru mine, tu ești cea mai strălucitoare stea.

Ana zâmbi, dar în ochii ei se putea citi o undă de tristețe. Măturino observă acest lucru și se opri, privind-o cu îngrijorare.

— Ana, ceva te supără? Ce s-a întâmplat? întrebă el blând.

Ana își întoarse privirea spre Măturino, iar în ochii ei se putea citi o dorință profundă.

— Măturino, am ceva important să-ți spun, începu ea ezitând. Te iubesc foarte mult și sunt fericită alături de tine, dar… mereu am avut o dorință în adâncul inimii mele.

Măturino o privi cu atenție, încurajând-o să continue.

— Îmi doresc foarte mult ca tu să fii un băiețel adevărat, spuse Ana cu voce tremurândă. Nu mă înțelege greșit, te iubesc așa cum ești, dar dacă ai putea fi real, am putea trăi o viață și mai frumoasă împreună. Am putea avea o familie, am putea îmbătrâni împreună.

Măturino simți cum inima lui de lemn bate mai tare. O îmbrățișă strâns pe Ana și îi șopti:

— Ana, te înțeleg. Și eu îmi doresc să fiu un băiețel adevărat, mai ales pentru tine. Dar nu știu cum să fac asta. Sunt doar o păpușă de lemn, creată de meșterul Vasile.

Ana îl strânse și mai tare, lacrimi curgându-i pe obraji.

— Poate că există o cale, Măturino. Am auzit povești despre magie și dorințe îndeplinite. Poate că, dacă găsim persoana potrivită, dorința ta se poate îndeplini.

— Dacă există o șansă, o vom găsi împreună, Ana. Promit că voi face tot ce îmi stă în putere pentru a deveni un băiețel adevărat, spuse Măturino hotărât.

Cei doi își uniră mâinile, simțind o nouă speranță în inimi. Erau pregătiți să pornească într-o nouă aventură, una care îi putea schimba viețile pentru totdeauna.

A doua zi, Măturino și Ana se întâlniră cu Vasile, care îi ascultă cu atenție. După ce îi povestiră despre dorința lor, Vasile îi privi cu înțelepciune și le spuse:

— Știu că dorința voastră este mare și însemnată. Într-adevăr, există legende despre o vrăjitoare bună care trăiește la marginea pădurii. Ea are puterea de a îndeplini dorințe, dar trebuie să vă avertizez că drumul până la ea este plin de provocări și pericole.

— Suntem pregătiți, spuse Măturino, strângând mâna Anei. Vom face orice este necesar pentru a ne îndeplini dorința.

Vasile le dădu câteva provizii și le ură noroc. Cu inimile pline de speranță și curaj, Măturino și Ana porniră în aventura lor, hotărâți să găsească vrăjitoarea bună și să-i ceară ajutorul. Știau că drumul va fi dificil, dar erau pregătiți să-l parcurgă împreună, sperând că la capătul lui îi aștepta un viitor minunat.

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *