BT Pay si cardul Sparkasse

Multi romani din Germania vor sa faca plati cu cardul in Romania, dar vor sa foloseasca cardul Sparkasse la bancomat, fara a sti cam ce comision o sa platesca. Evident ca bancile au devenit un fel de camatari cand vine vorba de comisioane, iau din contul tau atat de multi bani, incat zici ca esti la taxe si impozite si nu la un ATM, de unde vrei a scoti si ti cativa euro convertiti in lei. Aplicatia celor de la BT imi aduce aminte de povestea asta cu banii pierduti pe la bancmate. De ce? Pai pentru ca desi daca primesti bani in cont, iar cel care a trimis a pus euro, ti se deschide un subcont in valuta respectiva, dar ghici ce? NU poti sa-i scoti de la niciun bancomat, asa ca va trebui sa-i convertesti in lei, si abia apoi sa-i scoti.

BT Pay si cardul Sparkasse

Deci care e legatura intre BT Pay si cardul Sparkasse, o sa ma intrebati. Ei bine, legatura este ca e la fel de greu sa scapi de comisioanele astea care ne reduc veniturile din conturile bancare. Cum facem totusi sa ne folosim de carduri fara a avea aceste comisioane mari? Eu de exemplu folosesc Revolut, nu mai am probleme la plati dar nici la numerarul de la bancomat, desi mai uit ca am depasit limita de 3000 de lei lunara fara comision si mai platesc acel, 2%. In Ungaria am mereu nevoie de numerar, pentru ca desi pot plati cu cardul mai peste tot, la internet de exemplu nu am ce face si va trebui sa am mereu numerar in buzunar.

Cursul valutar la BT este evident nefavorabil, ca la mai toate bancile din Romania, nici la Sparkasse nu e mai bine, cand platesti la magazin folosind POS-ul din magazin. A, ca idee: ma gandesc sa-mi instalez aplicatia aia pe telefon pentru a primi plati cu cardul, adica sa-mi transform telefonul intr-un POS. DA, am nevoie de firma, dar daca deja o am, de ce sa nu fac si smecheria asta? De la cine o sa incasez? Ei aici e intrebarea capcana, nu prea am de la cine.

Aplicatia BT Pay nu functioneaza! Ce sa fac?

Daca ar fi sa va spun cate plangeri am auzit doar in 2023 legate de aplicatia BT Pay, ati zice ca va spun balada lui Toma Alimos, nu o problema reala legata de platile cu cardul de la o banca oarecare. Fata de George de la BCR e varza, dar daca va plangeti, nu le-ati vazut pe cele de la nemti [ aplicatii bancare ma refer ]. Cum am mai spus, Revolut si BCR mi se par cele mai ok aplicatii bancare in Romania, as opta pentru BCR daca ar avea insa un curs valutar mai omenos, pierd lunar datorita acestuia cateva zeci de euro, dar asta e.

Problemele legate de aplicatia BT Pay sunt multe, poate le spuneti si voi pe ale voastre, cu ce probleme v-ati confruntat si mai ales cum ati rezolvat. la mine cea mai grava problema este cu actualizarea tranzactiilor, cand merge cand le vad dupa doua zile. In rest e ok macar ca nu sunt comisioane la incasarea de la alt client BT – ca si cum ar fi la alte banci altfel. Plus ca banii ajung in cont destul de repede, maxim 24 de ore. indiferent ca sunt trimis bani din Germania sau din Romania.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *