Banii marunti ai lui OLAV THON

Miliardarul OLAV THON locuiește în Norvegia, unul dintre cei mai bogați oameni din țară. Câteva fapte amuzante despre el:
1. Are 97 de ani. Continuă să lucreze 6 zile pe săptămână timp de 8-10 ore. Conduce personal spre muncă un Volkswagen destul de vechi. Ajunge la birou cu o oră înainte de începerea zilei de lucru și pleacă mai târziu decât toți ceilalți. El este interesat de procesul de lucru în sine, iar banii sunt primiți ca bonus.

2. La 95 de ani, s-a căsătorit. S-a căsătorit cu soția sa civilă, cu care au locuit mai bine de 35 de ani. Nunta a fost la Oslo, la primul lui hotel, Bristol. Olav era în costum tradițional și șapca lui roșie preferată. Norocoasa mireasa de 79 ani, Cicele Haga a purtat un costum galben aprins si o palarie stralucitoare, la fel ca mirele.
3. Olav Thon poartă întotdeauna și peste tot o șapcă roșie, pe care soția lui Sisel i-a tricotat-o ​​acum 30 de ani. Pe verso, a făcut un plasture, există un număr de telefon și inscripția „Către găsitorul recompensa 500 de coroane”. În general, el este încă acel fashionist, iubește diferite eșarfe, cravate colorate amuzante și jachete.

4. Olav Thon este cel care susține că nu și-a câștigat tocmai el miliardele. În acest lucru a fost ajutat de muncitorii și angajații săi care lucrează conștiincios la întreprinderile sale. Prin urmare, plata impozitelor, care depășesc 70%, consideră că este corect și corect. „Datoresc țării și oamenilor care m-au făcut astfel”.
5. Nu este interesat să cumpere și să vândă. El a spus: „Ce rost mai are să câștigi un ban dacă poți face ceva mare”. Dacă cumpără o fabrică, o modernizează, reface producția și o face profitabilă. De exemplu, în ultimii 5 ani, el a creat peste 20 de mii de noi locuri de muncă, ceea ce este semnificativ pentru mica Norvegie.

6. Nu are studii superioare. Olav Thon a crescut la ferma „Thon” împreună cu frații și surorile săi. Voia să studieze medicina, dar când a izbucnit al Doilea Război Mondial, părinții lui nu au vrut ca el să plece în străinătate. În schimb, s-a ocupat de gospodărie și de fermă. Două piei de vulpe roșie, pe care le-a vândut cu 600 NOK, au format capitalul său de pornire și sunt acum logo-ul principal al Grupului Olav Thon.
7. Olaf vorbește în vechiul mod, în dialectul satului său. Folosește construcții complicate și forme gramaticale care au căzut în nefolosire. Mulți norvegieni de 20 de ani nu au auzit nici măcar formele verbale pe care le folosește. Dar asta așa vorbeau în satul natal Ol din valea Hallingdal acum 90 de ani.
8. Toată averea sa (aproximativ 6 miliarde de dolari) Olav Thon a decis să o dea în scopuri caritabile, și anume pentru finanțarea cercetării medicale. A decis că banii ar fi mai bine cheltuiți pentru o cauză utilă. Deja acum, în timpul vieții, a creat o fundație caritabilă, unde și-a transferat fondurile. Fondul este administrat de șapte persoane care decid unde și câți bani să trimită, inclusiv el însuși.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *