Avocati romani intre lege si dreptate

Azi stateam de vorba cu o tanara angajata pe post de bona la o familie de avocati. Baieti buni astia, ar trebui sa apere legea – desi cel mai des sunt de partea alora ce incalca legea – dar ei mai mult o incalca. Despre ce vorbesc? Pai tanara asta e angajata ca bona, au un copil cu nevoi speciale. Bona este studenta la master, asa ca are ceva nevoie de bani si trebuie sa munceasca. Au angajat-o cu o ora pe cartea de munca! O ora mai fratele meu! Nu mai zic de salariul de mizerie pe care-l ofera, program cat mai neregulat si evident multe ore neplatite, plus luat dus copil de la tratament fara transport achitat/asigurat, etc.

Avocati romani intre lege si dreptate

Sinceri sa fim, ce concluzie tragi de aici? Mie avocatii nu mi-au placut niciodata, au fost mereu la limita de jos a clasamentului cand vine vorba de omenie sau orice altceva. Am si eu prietenii mei avocati: cand sa le faci ceva servicii se targuie la bani ca la piata, mai sa le faci pe gratis, ca le esti prieten. Cand e sa presteze ei, nici nu crei sa stii ce preturi au! Pana si aurul sau platina sunt mai ieftine. In afara de domnul Tunsu, dar ala e pasare rara, n-ai mai vazut asa ceva.

Cand ma uit cu o exploateaza pe sarmana fata fara nicio mila, iar daca ma uit ca de fapt intreaga justitie de la noi e un sat fara caini, formata din oameni pusi pe capatuiala pe seama altora mai fara noroc – greu de castigat azi un proces daca nu ai avocat, sau ma rog – nu esti tu mai instruit ca ei. Oamenii astia u un cult al lor, nu dau bani dar iau cu orice pret de la oricine. Ma uit si la Sosoaca aia, sa fim seriosi – asta e justitia romaneasca? Acum mai fac si legi, iti dai seama de ce sunt legile la noi asa cum sunt.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *