Avocati romani intre lege si dreptate

Azi stateam de vorba cu o tanara angajata pe post de bona la o familie de avocati. Baieti buni astia, ar trebui sa apere legea – desi cel mai des sunt de partea alora ce incalca legea – dar ei mai mult o incalca. Despre ce vorbesc? Pai tanara asta e angajata ca bona, au un copil cu nevoi speciale. Bona este studenta la master, asa ca are ceva nevoie de bani si trebuie sa munceasca. Au angajat-o cu o ora pe cartea de munca! O ora mai fratele meu! Nu mai zic de salariul de mizerie pe care-l ofera, program cat mai neregulat si evident multe ore neplatite, plus luat dus copil de la tratament fara transport achitat/asigurat, etc.

Avocati romani intre lege si dreptate

Sinceri sa fim, ce concluzie tragi de aici? Mie avocatii nu mi-au placut niciodata, au fost mereu la limita de jos a clasamentului cand vine vorba de omenie sau orice altceva. Am si eu prietenii mei avocati: cand sa le faci ceva servicii se targuie la bani ca la piata, mai sa le faci pe gratis, ca le esti prieten. Cand e sa presteze ei, nici nu crei sa stii ce preturi au! Pana si aurul sau platina sunt mai ieftine. In afara de domnul Tunsu, dar ala e pasare rara, n-ai mai vazut asa ceva.

Cand ma uit cu o exploateaza pe sarmana fata fara nicio mila, iar daca ma uit ca de fapt intreaga justitie de la noi e un sat fara caini, formata din oameni pusi pe capatuiala pe seama altora mai fara noroc – greu de castigat azi un proces daca nu ai avocat, sau ma rog – nu esti tu mai instruit ca ei. Oamenii astia u un cult al lor, nu dau bani dar iau cu orice pret de la oricine. Ma uit si la Sosoaca aia, sa fim seriosi – asta e justitia romaneasca? Acum mai fac si legi, iti dai seama de ce sunt legile la noi asa cum sunt.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *