Adio calatorii gratuite pentru studenti

De cand ma stiu studentii caolatores cu trenul gratuit sau cu nasul, alta varianta de compromis nu exista. Asa ca uite ca liberalii in marinimia lor au descoperit ca era iesit din comun sa se mearga mai departe pe linia trasata de PSD – renumit pentru pomenile lor – asa ca au decis ca varinata 50% gratis e mai ok. Justificarea lui Florin Cîțu? Pai in tarile dezvoltate nu exista asa ceva, cum sa mergi gratis cu trenul, ce esti pensionar? A, am uitat sa spun ca veniturile in tarile alea sunt de cateva ori mai mari decat ale romanilor, uite de exemplu in Luxemburg salariul minim este de 2202 euro! Sun salariul de parlamentar roman, evident.

Adio calatorii gratuite pentru studenti

Guvernarea PSD-ista este in favoarea oamenilor saraci – a,mai putin a tarii si abugetului acesteia, dar asta este o alta discutie. Guvernarea PNL [ + USR + UDMR ] nu este in favoarea nimanui, poate doar a infractorilor. Dar este si asta o alta discutie. Oare de ce nu ne apara doamna Sosoaca pe toti? Dar sa revenim la studenti, cei care acum vor trebui sa achite 50% din calatoriile cu trenul – chiar, cu avionul nu merge? Nu de alta, dar eu teoretic mai sunt inca student.

Nu stiu ratiunea cu care a fost scoasa gratuitatea asta, eu as fi mers pe 12 sau maximn 24 de calatorii pe an gratuite, ca prea mult strica. Adica nu faci naveta cu trenul ca esti student – desi sincer eu asta am facut un an de zile, am mers cu nasul de acasa la Bucuresti, cam 100 de km pe zi dus si tot atatia intors. Era greu, dormeam pe banchetele de la calsa I, ii dadeam nasului cam 3 – 5 lei si asta era tot. De multe ori nici nu venea, asa ca mergeam gratis. Am vrut sa-mi fac abonament, dar cica era posibil pana la maxim 50 de kilometri, asa ca ce am facut? Am dat bani nasului! Asta o sa faca acum studentii, vor reveni la clasica metoda de calatorie cu nasul, pentru ca astia nu inteleg ca facultatea e grea, maia les din punct de vedere financiar! Dar lor nu le prea pasa – legiutorilor ma refer, ca ei au bani pentru orice, gratis evident. Stii cat costa o friptura la cantina Parlamentului? Fix cat costa ingredientele, de multe ori chiar mai putin. Ca ei merita!

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *