Adeverinta de vaccinare sau pasaportul UE

Pana acum ceva vreme se circula cu buletinul, apoi cu pasaportul biometric si mai nou cu adeverinta de vaccinare in buzunar. Clar ca fara ea nu mai ai unde sa mergi, dar stai – e valabila maxim un an. Deci nu mai schimbi actele la 4 sau cine-i mai smecger la cinci sau chiar 10, acum o sa mergi anual sa-ti iei adeverinta de om sanatos si la punga gros. Zic de punga pentru ca evident numai astia au nevoie sa mearga undeva, restul stam in balcon, la frigarui. Eu am niste teste facute, toate valabile doar la clinica stomatologica din Bucuresti, Nici nu e scumpa, cam 65 de lei – fix ca aia din farmacie. La fel de valabila de altfel – adica deloc.

Adeverinta de vaccinare sau pasaportul UE

Daca ai bani de mers in vacante exotice, gen Balcic in Bulgaria sau ma rog, pentru miliardari la turci in Antalia, atunci ai sigur si bani sa-ti faci vaccinul. Pentru ca ma gandesc ca la un moment dat nu o sa mai fie gratis. Sau o sa fie, ca e platit din banii nostri nu din nu stiu ce granturi europene. Ma gandeam si eu acum ceva vreme de unde au nascocit cuvantul asta – grant – apoi cu putina mea engleza de balta am descoperit ca vine de a acorda, a permite.

Cine e norocos merge la vaccinare in faza a 2-a, adica batranii si bolnavii, care evident s-au inscris pentru asta pe internet. Cine a fost destul de istet a si reusit. Stiu eu pe unul care a fost deja in Buftea sa-si faca vaccinul anti-Covid. A fost super ok, doar ca nu mai aveau doze si a trebuit sa dea o tura de parcare cateva ore. Aia de raman la coada (vacii ) pentru faza a treia om vedea cand le-o veni randul, astia estimeaza pozitiv prin septembrie, numai bine sa inceapa a doua vaccinare la astia expiratii din ianuarie. Eu zic ca e bine, se putea si mai rau, cum e cazul fratilor nostri de peste Prut, care stau si asteapta sa le trimitem noi cateva doze. Eu am stat deja in carantina de 2 ori, adica o luna din 12 [ daca socotim din ianuarie, daca din martie ar fi cam zece! ] am stat sa privesc lumea pe geam. De ce? Asa e legea, mi s-a explicat clar de ce!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *