Telefoane compatibile eSIM

Daca tot am dat o gramada de bani pe un Samsung Galaxy Note 10, as fi avut pretentia sa fie compatibil cu eSIM ( chiar si in Moldova, la Orange! ). Dar uite ca nu l-am gasit in lista, cica ar fi trebuit sa am minim Note 20 – cam prea scump avand in vedere ca merge pe Galaxy A54, care este mult mai ieftin. Aici cred ca am exagerat putin, fara abonament azi costa peste 2.500 de lei, pe cand Note 10 nici nu mai este in oferte ( oricum am dat peste 3.000 de lei pe al – daca tin bine minte ).

Telefoane compatibile eSIM

Va zic sincer, nu stiu ce telefon o sa-mi aleg cand va expira bateria de la Note 10, chiar mi-a placut telefonul asta ( cu exceptia faptului ca e din sticla si se cam crapa daca-l scapi pe jos – asa-ti trebuie daca nu-l tii in husa de protectie, dar eu sunt de vina. Ma gandeam sa-mi fac un abonament la YOXO de 9 lei, prin eSIM. Raane de vazut pe ce telefon sa fac asta, pentru ca nu am unul compatibil in momentul asta. Un avantaj ar fi ca nu mai pui si scoti cartelele din telefon, poti comuta lejer intre cartele, deci ai scapat de problema aia cu dispozitivul ca un ac care trebuie sa-l ai la indemana cand schimbi o cartela.

Cred ca in cativa ani toate telefoanele vor fi compatibile cu eSIM, care pana la urma tot o cartela este, doar ca este deja in telefon cand il cumperi. Sau asa am inteles eu, poate ca nu este, o fi doar un soft? Sau un pic din ambele, de fapt este o cartela fizica mica de tot in telefon, accesibila cu un soft dedicat? Grea mai este si tehnologia asta, dar cu siguranta inca nu am vazut totul.  Oricum ar fi, data viitoare cand imi mai cumpar un telefon mobil ( sau tableta – aici mi se pare deja mult mai utila varianta eSIM, pentru ca ma pot juca cu ea oriunde ma aflu – mai ales in concediu ).

De vazut ce va fi, momentan se pare ca nu toate telefoanele accepta eSIM, deci desi sunt oferte pe piata pentru astfel de solutii tehnice, nu le poate folosi toata lumea. Ce sa mai zic de laptop, ca de asta am nevoie zilnic si nu e un moft cum este telefonul – in ideea ca asta chiar trebuie sa fie performant ( deci scump! ). Nici nu te mai gandesti sa iei un procesor mai jos de i7 ( deja crec ca i9 e de preferat! ). Adica pe 2 telefoane si 2 laptop-uri plus o tableta, am sa dau peste 4 mii de euro? Pai ce sunt eu, milionar?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *