SOLO PFA in 2024

Chiar daca parerile despre SOLO sunt in general impartite, eu zic ca inca se descurca bine, desi deja a aparut o concurenta destul de puternica in ceea ce priveste contabilitatea la PFA si SRL – oare o sa treaca si ei la ceva mai complex in 2024? Unde sta SOLO mai rau? La comunicare si la stabilitatea portalului – aplicatiei. Astazi de exemplu aveau o eroare 502, iar asta e a doua oara cand scriu despre erorile de pe site-ul lor. Nu a tinut mult si la ora 11 si ceva deja totul mergea din nou, dar e deja un semn de ingrijorare, ce va fi daca se dubleaza numarul de abonati?

SOLO PFA in 2024

Am intrat in contul de la SOLO si am vazut o chestie super OK, deja au un buton pentru eFactura, sper sa le iasa si conectrarea cu SPV. Nu de alta, dar pe 1 ianuarie incepe sa se aplice noua inventie a lui Ciolacu, sa se emita facturile in spatiul virtual ANAF. Chiar ma gandeam eu ca ar fi ok sa fie toate facturile din Romania pe un singur server, evident al statului. De ce sa nu ofere si serviciul de contabilitate atunci? Ar simplifica mult treburile, si asa platim taxe si impozite, mai nou trebuie sa avem si internet si semnatura electronica, poate ca si smart TV.

SOLO îți va crea cont în SPV și îl va conecta cu platforma, pentru ca tu să ai totul la îndemână în contul tău. Din păcate, ANAF nu are o practică unitară și unele sucursale îngreunează înregistrarea în SPV. Dacă nu reușim să îți creăm noi contul SPV, te vom anunța și te vom sprijini la fiecare pas.

Pentru firmele mici – ma refer aici la PFA-uri, varianta cea mai ieftina pentru contabilitate ramane SOLO, asta daca nu vrei sa-ti faci singur declaratiile, sa-ti infiintezi firma dar – ce-i mai important, sa ai sediul acasa! Iar aici va zic din experienta, desi contra cost pentru SRL unii avocati te gazduiesc la e un an, dupa expirare vei ajunge toto la tine in aparatament ( sau garsoniera ).

Un sfat pentru ei si programul de afiliere: conditiile sunt un pic cam .. prea in defavoarea voastra – nu am vazut sa platiti si daca va recomanda cineva care nu are PFA, ar trebui sa va ganditi la asta! Plus ca o conditionare cu faptul ca cel care va recomanda trebuie sa fie abonat la voi, de fapt va restrange numarul de recomandari. Cine stie, poate trec pe aici fondatorii si vad sfatul meu, cred ca o sa-i ajute.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *