Salariu mai mare, bani mai putini!

Nici nu a trecut o luna de cand am zis ca guvernul lui Ciolacu ( sa nu se supere, il amintesc doar pentru ca el este azi la carma tarii, in general toti sunt o apa si-un pamant! ), a decis ca i-ar prinde bine niste bani in plus la buget, asa ca a dat o lege numai buna pentru a-si realiza planul: a marit salariile brute si le-a micsorat pe cele nete! Incredibil, nu-i asa? Cum e posibil sa ai salariul mai mare si bani mai putini in buzunar? Sa nu-i cheltui cash probabil, asta e frica lui Marcel. Anul trecut s-a dat o lege care nu le permite angajatorilor sa-ti dea salariul minim mai mult de doi ani!

Salariu mai mare, bani mai putini!

Legea asta pare a fi ok, mai ales in domeniul HORECA, unde patronii au impresia ca din ciubucuri pleci in croaziera pe mare. Asa ca-ti dau de obicei salariul minim pe economie, dar deja de anul acesta ar trebui sa ti-l mareasca. Doar ca amaratii astia aveau o scutire la impozite pentru imensa suma de 200 de lei! Ce sa vezi? Daca i se mareste leafa cu 140 de lei, nu mai ai minimul pe economie si ti se impoziteaza tot salariul Iar tu vei primi mai putin in mana decat aveai cand erai sarac ( asa se zice in popor cand ai cel mai mic salariu posibil ).

Care este calculul lui Ciolacu cu privire la salariul minim pe economie si legea care la acordarea acestuia maxim doi ani? pai simplu, sa ia la buget inca 150 dfe lei de la salariat ( ca tot ei au pus brutul in carca salariatului, nu cum era inainte in cea a patronului, ca se laude ca a crescut salariul ). Da, inainte daca aveai 3.300 de lei pe luna brut, primeai in mana 2.079 de lei. Acum daca o sa ai 3.400 sa zicem, o sa primesti doar 2.052 de lei! Minuntata treaba domnule Ciolacu, sa nu zici ca n-ai gandit-o, ca atunci iese mai rau ( adica nu te duce capul, iar functia aia nu-i de dumneata! ). Dar te duce, ca repede stiisa-i calculezi majorarile pentru demnitari, nu-ti greseste niciodata calculul si sa primesti matale si colegii mai putin.

Domnul prim ministru zicea ca vrea sa comabata evaziunea, a dat o gramada de legi haotice, care doar i-au incurcat pe oameni. Asta e una dintre ele, sa le dai mai putini bani celor ce le creste salariul. Insa stati fara grija, multi vor lucra de acum la negru, ca sa ia mai mult in mana, iar locul lor la oficial va fi luat pentru alti doi ani de alti, tot cu salariul minim pe economie! Ca sa ramai cu acelasi venit ca anul trecut, ar trebui sa ai minim 3.500 de lei. Mai traim si mai vedem ce alte idei stralucite mai are guvernul in 2024, sa nu ne plictisim.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *