Romani in China

Chiar daca nu va vine sa credeti, in China sunt foarte multi romani, cati sa fie nu stie nomeni sa ne spuna exact, dar macar pe FaceBook se vede ca este o comunitate destul de mare. Preitenul meu a vrut sa se insoare cu o chinezoaica, doar ca nu prea i-a reusit, chiar daca a fost la ea in vizita si au intrebat la „sfatul popular”, sau pe unde le-a venit lor in cap, numai la Ambasada Romaniei de la Beijing nu au fost. Nu sunt convins ca-i casatoreau si acolo, pentru ca romanii si-au luat o masura de precautie: oficiaza casatoriile, dar in conformitate cu legislatia tarii de unde este ambasada sau consulatul.

Romani in China ( Forum )

Cati romani sunt in China acum? Daca ar fi sa ne luam dupa datele de la MAE, cam 1000, dar unii zic ca-s mai multi. Un prieten navigator zice ca a vazut doar chinezi fericiti, altul care a fost acolo sa se insoare, cica nu e chiar asa de vesel. Pe cine sa crezi? Stiu ca nu merg cardurile in China, nici macar Revolut nu am auzit sa poata fi folosit. Chinezii au propriile lor aplicatii pentru plata cu telefonul si asta e tot. Asadar va sfatuiesc sa aveti la voi bani chinezesti, ca nu mrge prea usor nici cu Euro sau dolari.

O fi ieftina viata in China? Unii zic ca da, altii ca e cam scump si ca nu stiu pe ce au cheltuit peste 1000 de euro in cateva zile ( nu saptamani! ) Daca ii cauti pe romanii din China ii gasesti in special in Beijing, Shenzhen, Shanghai, Hong Kong, Macau. Unul a zis ca sta in Fuzhou , Fujian, altul in Dongguan, Guangdong si altii in Huizhou. Nici macar nu stiu daca am scris corect, dar stiu ca George a fost intr-un orasel unde traiau doar 20 de milioane de chinezi.

Nu m-as muta in China nici sa ma rogi, drumul cu avionul dureaza peste 10 ore, acum depinde de unde pleci. Biltele nu sunt neaparat scumpe, daca le iei din timp. Azi e duminica, abia astept sa aflu in maxim o saptamana daca George se insoara sau nu cu chinezoiaca lui ( mai tanara cu peste 20 de ani ca el! ), despre care spune ca are 1500 de dolari pensie! Ma indoiesc, dar nici nu am argumente sa-l contrazic ( decat poate nivelul de trai pe care-l vad in pozele din calatoria sa in China) .

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *