Pui fiert cu broccoli

Detalii – După prelucrarea cu smântână, puiul și legumele sunt foarte fragede.

Timp de gătit în general – 35 min.
Activ – (necesită participarea dvs.) – 20 de minute.

Porții – 4
Ingrediente:
Brocoli – 400 g;
File de piept de pui – 450-500 g;
Ceapă – 1 bucata;
Rădăcina de telina – 1 bucata;
Ulei vegetal – 2 linguri;
Smântână – 200-250 g;
Apă – 250 ml;
Sare și Piper negru după gust

Gătitul
1. Separați broccoli în buchețele. Tăiați fileul în bucăți medii, ceapa și țelina în bucăți mici.

2․ Încingeți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Prăjiți ceapa și țelina până se înmoaie.

3․ Adăugați fileul de pui. Amestecând, se prăjesc încă câteva minute până când bucățile își schimbă culoarea.

4. Se amestecă jumătate din smântână cu apă caldă. Se toarnă în tigaie. După fierbere, se acoperă cu un capac și se lasă la foc moderat timp de 10 minute. Timpul poate varia ușor în funcție de dimensiunea pieselor.

5. Adăugați broccoli, sare, piper și smântâna rămasă. Se amestecă și se fierbe totul împreună timp de încă 10 minute.
Poftă bună!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *