Modificari taxe rovinieta 2024

De obicei imi iau an de an rovinieta pe un an de zile, nu de alta – dar nu vreau sa uit si sa patesc ca vecinul meu George care a ocolit mereu sistemele de monitorizare, pana l-au prins. Eu o iau odata cu RCA-ul, CASCO si cam toate cheltuielile pentru masina le fac odata pe an, ca sa scap de o grija. Avand insa doua masini in familie, una circula de regula doar in oras, dar se mai intampla sa mergem la socrii cu masina sotului, iar atunci eram obligati sa platim pe o saptamana cand de fapt aveam nevoie de rovinieta maxim o zi.

Modificari taxe rovinieta 2024

Incepand cu 2024 legea s-a modificat si acum putem plati rovinieta pe o zi, doar ca nu va fi prea ieftin, cu doar 3 lei mai putin decat cea pe o saptamana. daca transpunem in EURO noile preturi va fi cam asa: 1 zi va costa 2,5 EURO, 10 zile 3,3 EURO si pe un an 28 sau 140 de lei. Adica cea pe 12 luni s-a scumpit oarecum cu 10 lei, nu-i mult, dar asta e. Pentru 30 de zile – adica o luna, rovinieta 2024 va costa 5,3 EURO, iar pentru 60 de zile, aproximativ 2 luni vei scoarte din buzunar echivalentul a 8,4 EURO. Nu zic ca-i scump, fata de alte cheltuieli cu masina.

Momentan termenul limita de aplicare a noilor prevederi cu privire la rovinieta in 2024 ar trebui implementate pana pe 25 martie, poate e ceva legat de intrarea in Schengen – pe aero si naval, ca pe sosele va fi la fel, cozi si nervi. Astfel taxa de drum va creste putin in 2024, dar nu la fel ca alte chestii, mult mai importante. Asa cum vedeti si din lista de peturi, a disparut varianta la 3 luni si a aparut cea la doua luni. Or fi avut ei niste calcule si le-a dat mai bine asa. Valoarea rovinietei pe un an in 2024 a ramas la fel, sa vedem cat va fi insa in lei ( avand in vedere estimarile BNR de a depasi pana la finele anului pragul psihologic de 5 lei pentru un EURO! ).

Avand in vedere ca eu inca nu mi-am luat rovinieta anul acesta, abia astept sa vad cat va costa, oricum pe mine nu ma afecteaza modificarile de pret propuse pentru 2024. Mai curios sunt cat voi scoate din buzunar pentru RCA, la care ma astept in fiecare an sa scada, pentru ca nu-i asa, sunt un sofer constiincios si cu vechime. Dar n-am eu bafta asta, un salariu se duce anual doar pentru masina, asa-i cand esti boier si nu crei sa mergi de la Bucuresti la Arad cu trenul ( avionul o merge? – fara escala la Timisoara! ).

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *