In ce sa investesti in 2023

Multa lume se intreaba in ce sa investesteasca in 2023, la fel o sa se intrebe si la anul si tot asa. Oricat ai fi de sarac, tot poti economisi 10% din venitul tau, lunar. La minimul pe economie ar fi, hai sa zicem, un 200 de lei lunar, sau 2000 de lei anual. E super ok, a avea de fapt un salariu pus deoparte. Stiu cel putin trei persoane are au un venit minim, unii castiga mai mult, dar dau pe chirie 1300 de lei, sau am 2000 de lei salariu si stau la mama si tata. Mai stiu pe altii are au in jur de 3-4.000 de lei lunar venit, la final de luna nu au un leu in portofel.

In ce sa investesti in 2023

Eu NU investesc in actiunim, NFT-uri sau alte JMLC-uri, pentru ca e un fel de loz in plic, in plus vreau sa am mereu lichiditati in buzunar – sertar, wallet. Mai mult, cred ca a investi in masina, casa e super OK. De ce? Sa zicem ca ce spun influencerii astia, gen Cristian Chifoi e ok, investesti si la 60 – 70 de anii ai milionul de euro. Ce faci cu ei? Iti iei o casa pe gustul tau, o masina noua asa cum ai visat, etc. Pai nu mai bine faci sta de acum? In felul asta traiesti decent de la inceput. O masina noua e o investitie, pentru ca 5 -7 ani nu mai bagi bani in ea. O casa confortabila, cu tot ce trebuie in ea iti da o stare de bine, deci investesti in tine.

Eu am un principiu: sa am mereu lichiditati in casa, doua sau trei luni de liniste – adica salarii economisite. Un 3 mii de euro la saltea nu strica, nu acopar inflatia, pentru ca am cumparat la un pret si vand la altul, nicidecum la cursul BNR. Vreau fotovoltaice, vreau o masina hybrid plug in, sa profit de panouri. Am strans banii de panouri, la vara sunt pe casa, am fantana forata, deci zero cheltuieli pentru 8 luni pe an, o fi bine?

Am o covrigarie mica, imi aduce intre 1000 si 2000 de euro pe luna, eu zic ca am investit bine. Varul Iulian a construit 4 apartamente la el in curte, la Iasi. Ia 250 de euro pe chirie la unul, 1000 de la toate 4. Mai pe scurt, investeste sa ai in venit cat de mic la batranete, in afara de pensie! Fa-ti mici placeri, o viata ai si merita traita decent!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *