Impozitele romanilor

De multa vreme voiam sa scriu pe tema asta, legat de zeciuiala, taxa aia imensa de 10% pentru care romanii din Ardeal s-au rasculat. Oare azi cand impozitul pe munca trece de 50%, ar fi stat cu mainile in sus? Calculam recent ati bani ia statul de la un salariat, in afara de impozit pe venit, CASS si CAS, la are se adauga TVA-ul platit pe ceea ce cheltuie – a idee, la turci si nu numai, poti recupera TVA-ul a persoana fizica, stiati? Bine, sa nu ne imbatam cu apa rece, nu este valabil in multe tari, dar e de gandit la asta din cand in cand.

Impozitele romanilor

Ziceam mai sus despre zeciuiala, o taxa de 10% pe are mult o considerau mare in Evul mediu, dar azi ne ia statul pana la 60% si lumea e multumita. OK, primeste pensie cine mai apuca si la spital daca ai bafta poti fi tratat gratis. [ a trecut ceva vreme de cand am inceput sa scriu pe tema impozitelor, mi-am pierdut ideea – sau interesul, nu mai stiu, dar concluzia e ca sunt mari! ].

Da, impozitarea in Romania e mai mare ca acum 500 de ani, sunt momente in care e destul de greu sa produci suficient pentru traiul tau, dar sa mai dai 50% la stat. De ce nu te lasa statul sa te  pui pe picioare, sa-ti faci un PFA si sa incerci sa ajungi la un minim de 2000 de euro pe luna venit [ profit? ],  fara a fi obligat sa platesti taxe? Zic obligat, cine vrea poate plati, pentru ca ai nevoie si de pensie si de asigurare mediacala.

Problema mai grava vine din partea fotovoltaicelor, unde se pare a statul se pregateste sa le ia bani celor ce au primit ajutor de la stat. Basca, compensarea aia de 1:1 nu mai vine, sau asa stim noi, dar faptul ca se va lua o taxa pentru ca produci curent cu panourile tale, te cam pune pe ganduri.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *