Dolarul a ajuns EURO

Se pare ca cine a avut dolari sta mai bine decat cine a pus la saltea moneda europeana. Nu mai zic ca si francul elvetian este la nivelul celor doua monede, adica leul s-a dus pe copca as zice eu. Ai avut lei la pastrare? Nu ai facut cine stie ce afacere, dar nici daca ai tiut averea in moneda europeana [ EURO ] nu ai fost prea inspirat. Rata dobanzilor e in crestere, nu m-ar mira sa ajungem in iarna in jur de 10%, nu la depozite ci la creditele alea cu dobanzi mici.Noi aici la bani marunti am atras mereu atentia asupra pericolului de a saraci pe zi ce trece.

Dolarul a ajuns EURO

In Romania nu a fost niciodata prea ok in ceea ce priveste valuta, bancile iti schimbau orice intrare de valuta la un curs mult prea mic, asa au ajuns multi sa-si faca un card Revolut, ca sa scape de pierderi de aproximativ 10% la valuta. Uite ca acum mai primeste romanul o lovitura, EURO a scazut, sau ma rog, au crescut dolarul si francul elvetian. Ce urmeaza pentru noi in 2022, o sa mai avem cu e cumpara manare? Caci azi am auzit un termen nou, saracia energetica a romanilor. Adica daca dai peste 10% din venit pe energie, esti deja sarac. La mine cred ca asta a fost valabil de ani buni.

A crescut benzina, gazul si azi creste si dolarul. Se sriu articole pe tema asta a saraciei energetice, nu credeam sa ajung ziua asta. De fapt prin 1992 visam la ziua in care am sa devin un mare antreprenor, apoi acum 10 ani visam ca o sa fiu un mare blogger pe domeniul financiar, am facut si ASE-ul a sa fiu pregatit, azi sper doar sa am cu ce plati curentul si caldura la iarna.

O fi bine a a crescut dolarul, sau nu e bine? Pai ar trebui sa stim cine castiga si cine pierde din asta, dolar mic inseamna export mare si profitabil, dolar mare inseamna ca sunt pe plus importatorii. Cum vine asta? Pai fa si tu o socoteala: dai 2 dolari sa iei ceva, adica 2 euro. Mai creste euro in raport cu dolarul, dai doar un euro sa cumperi acelasi obiect.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *