Demnitarii din ce in ce mai bogati in Romania saraca

Nu stiu cum se face, dar an de an in Romania se gasesc mereu bani pentru a creste salariile demnitarilor, asta desi cumva acestia nu reusesc sa creasca nivelul de trai, ba mai mult, cresc de la an la an taxele si impozitele romanilor de rand. Asa se face ca presedintele va avea o crestre de la de la 24.960 de lei la 39.600 de lei, adica un spor de „numai” 14.640 de lei sau 58%. Ok, asta e doar unul, pana la urma nu-i asa de mult pentru un sef de stat 8.000 de euro. Am vazut si sume mai mari la altii, de exemplu in Bulgaria presedintele are 5.900 de leva, sau 3000 de EURO.

Demnitarii din ce in ce mai bogati in Romania saraca

Premierul si sefii din Parlament vor primi aproape cat Iohannis, adica 37.950 de lei, iar ministrii 34.650 lei. Nu poti sa zici ca o duc rau, daca nu ai sti ca mai au si alte sume de incasat de la buget, ca lor nu le prea ajunge nici atat. Primarii nu s-au prealipit de bani, ar primi pe langa leafa de acum un plus de 236 de lei net. O nimica toata as zice eu, daca ma uit la ce sume incaseaza de exemplu madam Sosoaca, doar pentru ca la pacalit pe Simion sa o puna pe liste.

Daca ma gandesc ca avem 588 de parlamentari in Romania, rezulta ca acestia primesc salariul a 13 x 588 = aproximativ 8.150 de romani, sau un mic orasel. Daca e mult sau putin imi spuneti voi, eu zic ca la ce performante au alesii nostri, ar trebui sa ia maxim minimul pe economie. Dar n-ai cum sa vezi asa ceva, pentru cai singuri isi stabilesc lefurile. Ar trebui sa ni le stabilim si noi, iar ei sa faca cumva sa le primim.

Pe tema asta se va scrie mult, teoretic cel putin odata pe an, cand demnitarii nostri isi maresc lefurile, fara rusine. Nu ai ce face, doar poate daca veniturile lro ar fi controlate prin vot de catre popor. N-ai sa vezi asa ceva, sa dea ei puterea din mana poporului, desi culmea ca legile tarii asta ne spun – ca ei sunt simpli angajati, delegati prin vot de catre noi. Seamana putin cu ideea americanilor legat de votul presedintelui prin electori. Dar nu e chiar tot aia, ai nostri sunt alesi cu mai putin de 30% din voturile alegatorilor. Adica practic nu reprezinta pe nimeni – sau se reprezinta doar pe ei!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *