Cine (mai) cumpără case în Ungaria?

Cine (mai) cumpără case în Ungaria in 2023? S-a facut un sondaj pe un esantion de 500 de persoane, rezultatul a fost a jumatate vor un chilipir, sa vanda o garsoniera in Romania u 50 – 60 de mii de euro, sa ia o ditamai casa cu tot confortul in Ungara, pe care sa dea maxim 10.000 de euro, dar mult mai corect ar fi pe la 5.000.  Cele are se vand la pretul asta nu sunt pe placul nimanui, evident pentru ca trebuie investit enorm in ele, ca sa le ridici la un standard acceptabil. Sunt si persoane are vor sa revina inapoi in Romania, pentru a nu se pot integra – nu stiu limba, dar au nevoie de socializare.

Cine (mai) cumpără case în Ungaria?

Gasesti o casa ieftina in Ungaria? DA, la fel cum gasesti si in Germania o masina ieftina, dar din 2005! Adica veche de 18 ani, cu sute de mii de km la bord. Vrei mai noua, din 2020? Costa pe masura, iar o Dacie noua va fi mereu mai ieftina decat un BMW nou. De ce? Chitibusarii au mereu ceva de comentat: daca e o asa ieftina, nu e locuibila fata de standardul omului, daca e decenta – caramida, dependinte ok, garaj din caramida, fundatie, etc. e vanduta de samasari [ asa zic ei ], scump – prea scump.

Nu am vazut pe nimeni dornic sa ia terenul cu o casa demolabila, sa-si faca el asa asa cum o vrea. De ce? Pentru ca te cam costa, mult peste pretul caselor deja construite cu 30 de ani in urma [ sau mai mult! ]. Mai pe scurt, un mic procent de pensionari vor cu adevarat liniste si civilizatie la vecinii nostri maghiari, altii mai tineri fac naveta si restul vor un chilipir.

Se pot muta in cele cateva sate romanesti din Ungaria, asa au scapat de problema limbii, desi e indicat sa inveti totusi limba tarii in care te-ai mutat, te ajuta in primul rand pe tine. Daca nu stii limba si nu ai un venit de aproximativ 500 de euro lunar pe membru de familie, mai bine nu te muta. O sa-ti fie greu, iar casa pe care o cumperi ai grija sa fie locuibila si sa nu necesite renovari urgente, o sa te coste sump sa o renovezi!

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *