Contabilitate PFA – preturi

Daca-ti faci un PFA poti fie sa-ti tii singur contabilitatea – nu e cine stie ce greu de facut asta, tii evidenta la venitri si cheltuieli, mai exact jurnalul de casa sau cum se numeste el in mod exact: Registru Jurnal Încasări și Plăți pe fiecare an in parte. Diferneta dintre venituri si cheltuieli se impoziteaa pentru cei care lucreaza in sistem real, in 2023 cu 10% [ se rotunjeste inplus, ca asa e la datoriile catre stat. La final de exerciutiu financiar – final de an, tragi line si platesti impozitele – impozit pe venit, CAS si CASS. Depui declaratia unica in aprilie si ai scapat inca 12 luni de batai de cap.

Contabilitate PFA – preturi

Preturile pentru contabilitatea unui PFA sunt mici si difera de la contabil la contabil si de la firma la firma. De departe cel mai mic pret il au cei de la SOLO, care te taxeaza cu 89 de lei lunar. Eu platesc prin banca, recurent si singura mea grija e sa am bani in cont, pleaca singuri. La cateva zile apar si in aplicatie, vad veniturile, cheltuielile si impozitul datorat pana in luna re

Eu platesc impozitele online pe ghiseul.ro, apar la datorii personale, chiar daca tu ai PFA. Nu e ca la SRL, fiecare cu buzunarul propriu. La PFA tu esti dator la stat ca persoana fizica [ autorizata ]. Am vazut ca firmele de contabiliate iau tarife diferite in functie de cativa parametrii: ai sau nu activitate, ai sau nu ai angajati si scriu ei in functie de operatiunile contabile – desi corect zic eu ca ar fi numarul de facturi primite/emise. Cel mai mic pret l-am vazut a fi 150 de lei pe luna, dar in functie de ce hartii mai fac, se adauga cate 50 de lei sau 100 pe luna, cateodata pareca te tenteaza sa iti angajezi contabil propriu.

Unele firme cer bani si pentru depunerea declaratiei unice, desi cred ca se refera la cei care-si tin singuri contabiliatea la PFA, dar nu-i duce capul cum sa completeze acea declaratie unica, si/sau sa o depuna. Am vazut oferte pentru conatbiliatea PFA-urilor cu un numar de 60 de facturi lunare care ajung la 5.000 de lei/luna! Pe bune? Adica la doua hartii pe zi am de dat salariul minim pe economie? Poate imi vine ideea sa imi tin singur contabilitatea. As vrea eu sa am 60 de clienti a 100 de lei fiecare, Au, stai ca asta inseamna ca incasez 6000 de lei, din care 5000 sa-i dau la firma de contabilitate? Daca ar fi euro, deja ar fi mai bine, iau 6 mii si dau 1000, tot raman cu 5 mii, mai dau 500 la impozitul pe venit, cateva sute la CAS si CASS si pare rezonabil.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *