Cati bani am scos din cultura de Paulownia

Astia care te invita sa investesti intr-o afacere cu Paulownia iti promit 30.000 de euro la hectar, dar nimeni nu se gandeste ce soi sa planteze, sau daca pana ajunge la faza de taiere mai trebui investit in ceva. Nici macar ca exista o taiere tehnica nu-ti zice nimeni, dar asta este o alta discutie. Stiu ca si tu vrei sa fii un om bogat, iar asta este o afacere care ti-ar putea mari bugetul frumusel. A, daca ai lua banii astia promisi, 30.000 de euro si ai pus doar un hectar, nu ajungi milionar niciodata, dar asta e o alta discutie. Eu am sa zic asa 1/5 din suprafata asta disponibila. Ma intreb daca macar ca lemn de foc as putea investi in Paulownia.

Cati bani am scos din cultura de Paulownia

Un sfat gratuit: nu te gandi sa faci singur rasadul de Paulownia si nici nu cumpara seminte, o fi ieftin dar nici nu o sa-ti umpli gradina prea repde in stilul asta. Dai un ban, cheama-i pe specialisti si lasa-i sa faca treaba. pana la urma e o investitie si nu e o joaca. Partea buna este ca poti avea si a doua taiere la maturitate, ceea ce nu este deloc de neglijat. Iar pentru ca am pornit pe sfaturi, sa stii ca ar trebui udati binisor, asta daca nu ai bafta si ai panza freatica destul de sus in zona unde-i plantezi.

In poza de mai sus se vede o plantatie de Paulownia suferind de la soare, asta pentru ca din pacate nu a fost udata corespunzator. Daca ai pus cativa copaci in gradina e usor, dar sa usi un hectar cu siguranta nu o faci cu stropitoarea si galeata. Nu vreau sa te descurajez, eu zic ca merita sa incerci, mai ales daca ai terenul si bani necesari infiintarii unei astfel de culturi. In pierdere nu ai sa iesi, daca faci totul ca la carte, dar nici bogat nu ai sa ajungi prea repede.

Cat costa sa infiintez o plantatie de Paulownia? Nu trebuie sa scoti o avere din buzunar, in jur de 1500 de euro costa cu totul: dar daca ai sa scoti 30.000 peste 3 sau hai 4 ani, cum este? Bine ar zice oricine, sa fie 1.500 x 4 si tot ar fi ca ai 100% profit pe an. Dar un minim 15.000 cu siguranta ca se poate lejer. Adica de 10 ori investitia – nu e chiar asa, dar nici nu mai stam sa facem socotelile la leut. Apa si rabdare, cam asta e secretul afacerii cu Paulownia – in speranta ca nu-i taie cineva pana sa o faci tu ( daca nu esti suficient de aproape de plantatie! ).

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *