Capitolul 10: Întoarcerea lui Măturino
Timpul trecuse fără să-și dea seama, iar pe Tărâmul Tinereții fără Bătrânețe, zilele se scurgeau ca niște clipe într-un vis. Măturino și Ana trăiau fericiți, bucurându-se de fiecare moment și de fiecare aventură împreună. Totuși, în inima lui Măturino, un gând persistă: dorul de casa lui și de locurile natale.

Într-o zi, stând împreună sub un copac bătrân și înțelept, Măturino își mărturisi gândurile:

— Ana, cred că a venit timpul să mă întorc acasă. Vreau să văd satul meu, să revăd locurile unde am crescut.

Ana îl privi cu înțelegere și îi zâmbi cu căldură.

— Înțeleg, Măturino. Te voi însoți în această călătorie, oricare ar fi destinația noastră.

Și astfel, cu inima plină de curaj și iubire, Măturino și Ana părăsiră Tărâmul Tinereții fără Bătrânețe, pornind într-o nouă aventură. Drumul era lung și dificil, dar dorința de a-și vedea casa îi motiva să meargă înainte.

Pe măsură ce se apropiau de satul natal al lui Măturino, peisajul începea să se schimbe. Copacii dispăruseră, iar verdele luxuriant se transformase într-un peisaj arid și sterp. Când ajunseră în cele din urmă la locul unde odinioară se afla satul, priveliștea era dezolantă.

Totul devenise un deșert vast și pustiu. Casele fuseseră reduse la ruine, iar străzile pe care Măturino alergase în copilărie erau acum acoperite de nisip și praf. Nu se mai zărea niciun semn de viață.

— Nu pot să cred… Aici era casa mea, șopti Măturino, simțind o tristețe adâncă.

Ana îl strânse de mână, oferindu-i alinare.

— Timpul a trecut și lucrurile s-au schimbat, dar amintirile tale sunt încă vii. Aici este locul unde ai crescut, unde ai învățat să iubești și să fii curajos.

Explorând ruinele satului, Măturino găsi urme ale trecutului său: o jucărie de lemn, o crenguță decorată cu panglici colorate, lucruri care îi aminteau de copilăria sa. Într-o colibă dărăpănată, descoperi un jurnal vechi și prăfuit. Citindu-l, află că după ce el plecase, satul se confruntase cu multe dificultăți: secetă, boli și migrarea locuitorilor în căutare de locuri mai bune.

— Satul meu a dispărut, dar amintirile și poveștile lui vor trăi prin mine, spuse Măturino cu hotărâre.

Ana îl privi cu mândrie.

— Și împreună, vom crea noi amintiri și povești, oriunde vom merge.

Cu inima mai ușoară, dar cu un sentiment de pierdere, Măturino și Ana plecară din deșert, hotărâți să-și construiască un nou cămin. Împreună, știau că pot înfrunta orice provocare și că iubirea lor va rămâne mereu neclintită. Povestea lui Măturino nu se sfârșise, ci doar începuse un nou capitol, plin de promisiuni și speranță pentru viitor.

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *