Calculator pensie alimentara

Stiu ca nu este un subiect placut, dar totusi sunt multe familii in care parintii nu se inteleg si astfel unul din ei va trebui sa plateasca pensie alimentara pentru minor, pana la varsta de 18 ani – iar in cazul in care merge la facultate se poate prelungi pana la 25 sau 26 de ani. In functie de numarul de copii aflati in intretinere pesnia alimentara – sau de intretinere – poate ajunge de la 1/4 din venit la 1/2 – DA, adica jumatate dinveniturile tale pot merge spre intretinerea copiilor tai. Atentie! Nu trebuie sa fii despartit sau divortat ca sa fii obligat la plata unei pensii alimentare pentru copii, mama ( sau tatal – depinde cine are grija de copil ) poate cere asta in instanta.

Calculator pensie alimentara

Asadar cand calculam pensia alimentara vom tine cont de numarul de copii pe care ii are acea persoana – care trebuie sa o plateasca – in intretinere, pentru un copil va plati un sfert din venitul sau, adica 1/4. Daca are doii copii va plati o treime – 1/3 si in cazul in care are trei sau mai multi copii, va plati o jumatate din venitul sau, 1dica 1/2. Pensia alimentara se va imparti in mod egal tuturor copiilor. Sa presupunem ca este vorba de un barbat divortat, care are doi copii, unul din prima casatorie si unul din a doua.

Daca acest barbat va fi dat in judecata de prima sotie, el va plati 1/4 din venitul sau ca pensie alimentara. Sa zicem ca are 5.000 de lei net. Va trebui sa dea 1250 de lei primului copil. Dar daca si actuala sotie il va da in judecata, va plati o treime din venit, adica 1666 de lei, deci cate 833 de lei fiecarui copil. Evident ca daca aduce acte doveditoare in instanta nu va trebui sa fie dat injudecata pentru pensie de intretinere de ambele sotii – in ideea ca impreuna cu actuala sotie traiesc in armonie si intelegere.

Atentie! Pentru a obtine pensia de intretinere a minorului si a se calcual cat va trebui sa plateasca, sotul va trebui dat in judecata, iar daca nu plateste cu rea vointa mai mult de trei luni, poate fi dat in judecata pentru abandon de familie! Calculul pensiei alimentare incepe odata cu data depunerii actiunii in instanta!

In atentia platitorului: daca nu aveti incredere in cel caruia ii platiti pensie alimentara – de fapt tutorelui, pastrati dovada platilor. In cazul in care copilul devine major, pensia va fi platita direct acestuia, asa ca fiti atenti la detalii de plata. CAnd faceti platile, scrieti si pentru ce anume platiti. Scapati astfel de problemele ce pot sa para!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *