Scade ajutorul de stat pentru viitorii prosumatori

Cine nu a fost vrednic si nu si-a pus panouri fotovoltaice, din 2024 daca viseaza sa devina prosumator, va primi de la stat doar 10 mii de lei, adica jumate fata de anii precedenti. Guvernul face economie peste tot, mareste taxele si baza de impozitare, totul ca sa ne fie bine ( nu noua, ci lor! ). Chiar daca nu mai este asa de sigur ca vei fi compensat cantitativ si nici macar nu se stie cati bani vei primi daca cedezi din productia ta de curent la stat, ca sa nu zic ca am auzit si varianta ca vei plati si nicidecum nu vei incasa, eu raman la varianta de Off-Grid, macar stiu ca nu depind de nimeni cu nimic.

Scade ajutorul de stat pentru viitorii prosumatori

Anul 2024 este unul electoral, dar se pare ca al nostru guvern a ajuns la fundul sacului, nu-l mai interseaza ce spune populatia, incearca sa scoata bani si din pitara seaca. Chiar si cu ajutorul ala de 20 de mii de lei pentru 3,5 Kw, lumea spera sa isi rezolve problemele legate de aprovizionarea cu energie, ceea ce ar fi dus evident la o mai mica dependenta de pretul mondial al curentului electric. Nu-ti mai amortizai tu investitia aia niciodata ( ma refer la suma totala ), mai ales daca instalai undeva la 10 Kw pe acoperis.

Calculele simple arata ca la un consum lunar de maxim 300 Kw nu merita sa-ti pui panouri fotovoltaice. Oricat ar creste pretul la energia electrica in 2024, tot nu merita sa investesti in asa ceva ( nu mai zic de baterii, etc. ). Alta e discutia daca ai o masina plug-in hybrid, aici deja iesi pe plus ( mai ales daca ai deplasari sub 100 km destul de des!). Este si cazul meu, care am o asfel de masina, mai am si un scuter electric si aparatura de bucatarie – inclusiv aragazul si cuptorul, sunt electrice. N-am probleme, 8 luni pe an imi fac de cap. Daca as fi avut sa zic asa, macar 15 Kw instalati pe casa si cam 20 Kw in baterii, puteam sa spun ca sunt 1005 independent energetic tot anul.

Ma batea gandul sa mai investesc in panouri fotovoltaice, prin programul subventionat de stat. Acum cu 10 mii de lei, pot sa-mi iau maxim 10 panouri. Poate o sa o fac, desi nu ma mai atrage ideea. Nu stiu cum le vin procentele astea in cap, taie 50% din subventii, dar maresc taxele. Nu pot sa spun ca nu se gandeste Ciolacu la populatie! Nu poate dormi noaptea.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *