Ce este media celor 5 oameni

Cand vine vorba de de dat sfaturi motivationale, gasesti tot felul de vorbe intelepte: esti media celor 5 oameni care te inconjoara, sau ma rg – cu care iti petreci mai mult timp. La mine e grav, da cu virgula, caci de fapt nu mai am decat doua persoane cu care ma vad mai des, sau stau de vorba. Bine, pe al treilea nici nu vreau sa-l vad, e vecinul meu de la tara de care m-am despartit de 8 ori in ultimii doi ani, dar cum ajung la tara in vacanta, hopa ne sunam si iar o luam de la capat. Pe vremuri era o alta vorba la romani: spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti.

Ce este media celor 5 oameni

Evident ca azi nu mai avem proverbele alea invechite, avem media celor 5 oameni, regula 80 – 20 sau 50, 30, 20. Aia cu 80 la suta din venituri vin din 20 la suta din actiunile tale la mine se verifica, nici nu mai merge vorba sa nu o iau in serios. Nu stiu insa ce sa fac, sa ma rezum la 20% din activitate, adica sa-mi reduc orele de munca, sau sa le dublez, in speranta ca oricum 80% din timp e pierdut, dar de va dubla si profitul ( cand o fi sa fie asta, de cand tot calculez si nu se intampla nimic! ].

Deci nu glumesc, ca si asa ma vedeti zilnic scriind in bascalie, regula cu 80 – 20 este ok pentru mine, e un fel de consolare cand multe din incercarile mele dau gres. Este vorba de Principiul Pareto, dar nu despre el vorbima ici ci despre inventia lui  Jim Rohn. Ei da, mul atsa – un amrican cum te asteptai, a inventat regula asta, care eu zic ca la romani era de veacuri si a fost un speaker motivational cand la noi nici nu exista asa ceva in plan.  Culmea este ca de pe manile lui au iesit si ceva oameni de succes, adica el chiar a fost mentor in adevaratul sens al cuvantului.

Oi fi si eu media celor 5 prieteni ai mei, nu zic BA. Daca intra aici mama, tata, sora si fratele plus invatatoarea eu ma declar multumit. Doar ca oamenii astia din jurul tau se tot schimba, unii vin si altii pleaca, deci si tu te schimbi cu trecerea timpului. Important este insa in ce mediu te invarti, asta cu siguranta te va influenta. iar pe asta am vazut-o cu ochii mei la cei din jurul meu. Multi abia au reusit sa iasa din groapa in care erau, pentru ca nu voiau pur si simplu sa-si schimbe anturajul si mentalitatea.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *