Drăgășani – raiul vâlcean al degustătorilor de vin

Drăgășani este un oraș situat în partea de sud a județului Vâlcea, la 53 km de Municipiul Râmnicu Vâlcea. Orașul este supranumit „Toscana României”, fiind pe locul 3 al ținuturilor viticole din România. Pasionații îl numesc un adevărat “rai” al vinului.

Prin ce se face remarcat orașul Drăgășani

Oriunde am călători, întâlnim mereu ceva nou, iar orașul Drăgășani este cu adevărat spectaculos, plin cu peisaje de neuitat. Orașul este cunoscut pentru producția sa uimitoare de vin.  Dacă și tu îți dorești să deguști cele mai bune și mai rafinate vinuri românești, îți recomandăm să vii aici!

Afacerile cu vin din Drăgășani nu sunt doar unele locală, ci s-au răspândit în toată țara. Vinurile sunt cu adevărat o delicatesă, trebuie să fi încercat cel puțin o dată în viață sau să fi auzit de Feteasca Neagră, Sauvignon Rose sau Negru de Drăgășani.

De un lucru poți fi sigur, și anume, de gustul și prospețimea vinurilor, care sunt absolut perfecte!

Încă de când vei începe să te apropii de oraș, vei putea observa că aproape fiecare locuitor își afișează propria producție de vin. Vinul este făcut 100% natural, după rețete străvechi.

Ce poți vizita în Drăgășani?

Nici în ceea ce privește vizitarea obiectivelor turistice, nu vei fi dezamăgit. Iar dacă ai noroc, s-ar putea să te întâlnești cu oameni care îți vor povesti despre marea cultură a vinului. Așa că, îți recomandăm câteva locații de-a dreptul grozave, care cu siguranță vă vor încânta sufletul!

  • Crama Știrbey – Este situată pe Dealul Oltului și se întinde pe o suprafață totală de 28 de hectare. Ea deține marca de vinuri Prince Știrbey.  Vinurile propuse vizitatorilor includ vinuri albe, (precum Fetească Regală, Tămâioasă Românească Dulce), vinuri roșii (Negru de Drăgășani, Novac, Merlot) și vinuri spumante (Rose, Cramposie).
  • Crama Avincis – Este localizată pe Dealul Viilor, cu o priveliște magnifică asupra Oltului. Un drum pietruit, ușor șerpuit, duce la o cramă frumoasă formată din două părți: una tipic românească și una modernă, spectaculoasă. Grădina cramei este spațioasă, evocând un sentiment de pace și de liniște. Se pot degusta vinuri albe (Crâmpoșenie Selecționată, Pinot Gris, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), vinuri roșii (Merlot, Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Negru de Drăgășani) şi vinuri Rose.
  • Domeniul Drăgași – Se află pe Dealul Viilor. Este o cramă de mici dimensiuni, perfectă pentru cei care preferă locurile restrânse. Se întinde pe 7 hectare și este deschisă publicului din 2010. De asemenea, se poate face și un tur al cramei, pe lângă degustarea de vinuri.

Dacă treceți prin Vâlcea, îți recomandăm să savurezi neapărat un pahar de vin, cum nu ai mai gustat până acum. O zi petrecută la una dintre cramele prezentate mai sus cu siguranță va rămâne o amintire de neuitat! Cei mai mulți care trec pe aici rămân extrem de multumiți de ospitalitatea oamenilor și profund rămân impresionați de peisajul locului.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Dacă drumul tău se îndreaptă spre acest judeţ și împrejurimile sale, ai nevoie de o cazare în Vâlcea ca la carte, pentru ca vacanța ta să fie una perfectă! Vâlcea este o zonă ce merită vizitată de-a fir a păr, fiind un județ cu obiective turistice spectaculoase. Iar pentru a descoperi toate aceste lucruri, ai nevoie de câteva zile bune.

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *