Cum deschizi o firmă în Estonia?

Romanii au ajuns sa caute rezolvarea problemelor tocmai in Estonia – una din cele trei tarisoare baltice, cu capitala la Tallinn si doar 1.365.884 locuitori. Teoretic intreaga populatie incape in Bucuresti si mai ramane si ceva loc pentru altii. Uite ca peste noapte au aparut tot mai multe siteuri care te invata cum sa-ti deschizi o firma in Estonia, noul „El Dorado” pentru romanii cocosati de taxe si impozite. Totul poate decurge online, stai pe scaun – fotoliu directorial daca ai – si rezolvi cu mouse-ul cea mai mare problema a romanilor: cum sa ramai cu mai multi bani in portofel din afacerea ta.

Cum deschizi o firmă în Estonia?

Din pacate am o veste nu tocmai buna pentru cei ce vor sa-si deschida o firma in Estonia: in Romania avem cea mai mica taxare pe firma, doar ca munca este supra-taxata, mai exact procentele sunt uriase pentru cei cu venituri mici. Evident ca daca statul te anunta ca vei plati CASS pentru bonurile de masă, stai si te intrebi la ce bun sa le mai dai? le pui la prima, sau direct in salariu si ai scapat de batai de cap. Sa si le bage undeva, iar daca nu mai sunt „de vacanta”, banii ii dai pe ce vrei tu, inclusiv pe un concediu cu cortul in varf de munte.

Romanii si-au inscris masinile in Bulgaria, si-au luat case in Ungaria, acum vr sa-si faca firme in Estonia – de ce nu in Dubai, ai 5% TVA si cu asta basta, acolo un SRL merge ca un PFA de la noi. Nu degeaba se duc rusii acolo, e mai rentabil – plus ca mai stai si toata ziua la mare, cobori din pat direct pe plaja. DA, e cam cald – dar nici la noi nu mai e ce a fost odata, in plus acolo nu mai e iarna niciodata – dar ai unde sa te dai cu schiurile – la Mall.

Romanii au cautat mereu solutii miraculoase, de la celebrul CARITAS de la Cluj, la credite in franci elvetieni, acum firmele din Estonia – culmea e ca am facut niste afaceri super rentabile cu o firma din Lituania – sau Letonia, ca mereu le incurc. Multi s-au mutat „pe Bulgaria” cu afacerile, vorbind cu ei am inteles ca atunci cant trag linie le e mai bine ( adica raman cu mai multi bani in buzunar, asta desi acolo platesc intermediari, contabili si alte chestii – fara sa mai vorbim de spagi! ).

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *