De ce renunț la Salt Bank în doar 2 luni?

Am incercat si eu sa am incredere in bancile romanesti, facand de curad o comparatie intre Salt Bank si Revolut, azi trag linie si renunt la banca romaneasca. De ce fac asta? Pentru ca pe langa faptul ca inca mai au de lucru la aplicatie, sa fie macar la nivelul lui George de la BCR, pierzi si bani cu ei, daca nu faci o sumedenie de inventii ( gen deschizi cont in mai multe monede, le alimentezi, etc. ), prea multe operatii pentru un simplu curs valutar fara comisioane. Asadar le zic adio, pacat de cei 4 recomandati cu cod ( care nu are nicio valoare, nu stiu de ce il mai afiseaza daca nu foloseste nimanui ).

De ce renunț la Salt Bank în doar 2 luni?

Pacat ca nu am urmarit toate tranzactiile in alte valute, presimt ca am iesit mai rau decat daca plateam cu orice alt card in Ungaria si Austria. Asadar NU recomand SALT BANK daca ai un card Revolut, care este de departe mult mai bun. Posibil cu multa straduinta sa iesi la fel de bine si cu Salt Bank, dar repet – dupa o groaza de operatii de schimburi, top-upuri, etc. Mai exact de exemplu, azi la Lidl am platit 101 lei si am platit la Salt un comision de schimb valutar de 1,82 lei – adica 1,8%! La Revolut patesti asa ceva daca depasesti limita de conversie valutara, care este de 5000 de lei lunar la cardul simplu, gratuit.

Sper sa nu se supere nimeni pentru ca NU recomand Salt Bank, nu este pentru mine, dar poate pentru altii o fi ok. Fie mai rabdatori, sa adauge bani in cont, sa-i mute in diverse subconturi in diferite monede, etc. Trec peste aspectele de functionalitate aplicate – aici si ei recunosc ca mai au mult de munca ( chiar mi-a placut raspunsul operatorului – pe noi ne ajuta mult feedback-ul clientilor! Dar pe noi clientii cum ne ajutati? 🙂 ) .

Nu trebuie sa va luati dupa mine, ci doar sa vedeti ce nu mi-a placut mie la Salt Bank si sa comparati cu propriile nevoi. Daca voua va e ok ( sa ai numar romanesc pentru confirmare, sa te puna sa tot adaugi blocare telefon cu liniute – nu salveaza probabil corect informatia ), etc. – ei bine daca nu va deranjeaza asta si vreti sa platiti la curs BNR +- ceva, iar Revolut nu va place, alegetii varianta primei banci digitale din Romania.

Pe de alta parte la BT de exemplu, daca cineva trimite EURO, automat se face un cont in EURO, bani ce pot apoi transferati fara pierderi in Revolut, tot in EURO. Iar e acolo numai cerul e limita, faci ce vrei. DA, atentie in weekend si la limitele de la bancomate – nu ca 900 de lei o fi la Salt Bank o limita cine stie ce de generoasa! Imi pare doar rau ca am mai pus aplicatia si pe tableta, ca sa ma deconecteze cand de la una cand de la alta, dar orice sut e un pas inainte!

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

2 thoughts on “De ce renunț la Salt Bank în doar 2 luni?

  1. Când ești responsabil admiți greșelile proprii – comisionul de 1,8% apare în orice document de taxe și comisioane pentru plăți în altă monedă decât contul principal prezentat oficial de Salt încă de la început. Și chiar au fost și câteva luni de zile când nu s-a aplicat – poate de-acolo confuzia. Iar la curs valutar Salt stă mai bine decât Revolut – dacă-ți faci schimb valutar intern înainte de a face o plată într-adevăr. Din Salt poți face plăți în euro către orice banca (chiar și BT) fără comisioane – la bt nu poți. Nu mai zic de curs de plată la BT, curs ce este peste Salt cu acel 1,8%

    1. Fata de BT este evident mai ok Salt, dar față de Revolut zic că nu este. Chiar tu zici că trebuie să fac schimbul înainte de a plăti, asta aduce stress, să țin minte, sa fac anumite tranzacții in prealabil. La Revolut nu trebuie sa țin minte nimic ( cu excepția weekend-ului 🙂 ) . dar este evident o soluție bună față de alte bănci din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *