Covasna – o zona montana de vis din Romania

Traversata de raul Olt, cu o flora si o fauna bogata, Covasna este acea locatie de vis din tara noastra. Din punct de vedere administrativ, judetul aflat in partea de sud-est a Transilvaniei a fost infiintat in anul 1968. Vorbim despre o zona cu un potential turistic foarte mare, aspect datorat existentei izvoarelor de apa minerala insiruite de-a lungul versantilor Bodoc.

Un crampei de istorie, un loc unde traditia a fost pastrata din generatie in generatie, cam asa am putea descrie Covasna. Esti in cautarea unei destinatii potrivite pentru a te relaxa si a te aventura in mijlocul naturii? Atunci planifica-ti un sejur in frumoasa Covasna si creeaza amintiri de neuitat in inima muntilor. Desi nu sunt atat de multe hoteluri precum in alte zone turistice faimoase din tara noastra, poti gasi cu usurinta o cazare in Covasna pe gustul tau in pensiuni sau chiar la localnici, unde vei fi tratat ca un oaspete de seama.

In continuare, iti vom prezenta care sunt cele mai interesante obiective turistice din Covasna!

Cetatea Zanelor

Fiecare dintre noi ne dorim sa ne lasam purtati de vise cateodata, nu-i asa? Dar cum ar fi sa ajungi intr-un loc magic, unde toate idealurile tale sa devina realitate? Potrivit legendelor locale, Cetatea Zanelor ar fi reprezentat ultimul refugiu al vestitului conducator al dacilor, Burebista.

Interesanta este pozitionarea acestei cetati, in varful unui deal, de unde poti admira privelistea si poti sa respiri aer curat. Autoritatile au planuri mari de reconstructie a Cetatii Zanelor, iar in viitorul apropiat aici vei putea admira o constructie fastuoasa.

Vulcanul Balta Dracului

La Covasna se remarca o diversitate a formelor de relief, iar pe langa muntii falnici, pajistile alpine si dealurile ce par sa nu se mai sfarseasca, aici exista si un vulcan. Vorbim despre elementul simbol al Covasnei, fiind un vulcan noroios ce prezinta o eruptie continua de gaze (substante precum oxizi de carbon si sulf). Stiai ca aceste gaze au la baza bioxid de carbon cu o puritate de peste 98%? Considerate a fi un factor natural unic, gazele se dovedesc a fi utile in ameliorarea multiplelor afectiuni ale sistemului cardiovascular.

Cascada de sub Siclau

Probabil inca nu ai auzit de acest monument al naturii, dar Cascada de sub Siclau este una dintre cele mai frumoase cascade de pe teritoriul Romaniei. Aceasta se afla in localitatea cu acelasi nume, la doar 150 de metri de uzina de apa. Este vorba despre un obiectiv turistic de renume din Tinutul Secuiesc, ce merita a fi vizitat daca ajungi in Covasna.

Avand in vedere toate aceste locatii mentionate, poti observa cat de frumoasa este aceasta portiune a tarii noastre. Probabil ai descoperit acum si care este viitoarea ta destinatie de vacanta, nu-i asa? Viziteaza Tinutul Secuiesc si bucura-te de o experienta unica!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *