Baterie stationara Sorgeti SBF 190Ah, pareri

Am zis eu ca e vremea sa facem o categorie separata pentru fotovoltaice, iar cand vorbim de sisteme solare OFF Grid evident vorbim si despre baterii. Ne place noua sau NU, majoritatea produselor vin din China, asa ca de fapt ne bazam pe feedback-ul celor ce le folosesc, mai degraba decat pe descrierea produselor din magazine. Legat de bateria stationara Sorgeti SBF 190Ah, parerile sunt mai degraba negative, multi posesori fiind de parere ca se asambleaza in Romania baterii deja la pragul de 50% importate din China. Nu pot zice a asa este, dar nici nu-i pot contrazice pe utilizatori.

Baterie stationara Sorgeti SBF 190Ah, pareri

O baterie stationara Sorgeti SBF 190Ah costa destul de putin fata de aceiasi baterie LiFePo4 Pylontech, evident si pentru ca e vorba de tehnologii diferite. Prima este de 12 V, deci ai nevoie de 4 buati sa ajungi la 48 de volti, asta ar costa cam 7.100 de lei, in timp ce o baterie LiFePo4 de 48 de volti este la aelasi pret. Diferenta este ca la prima ai 9 KW in loc de 3,5 KW in cazul al doilea. Grea decizie de luat, nu-i asa?

Daca in cazul bateriei Sorgeti SBF 190Ah, 12 V ai avea garantia fiabilitatii, alegerea ar fi extrem de usoara.  Asa a am zis sa va lasam pe voi in comentarii sa veniti cu propuneri de baterii fiabile,  expuneti pareri personale pe baza experientei dumneavoastra, acestea fiind mai folositoare decat speifiatiile din diverse magazine online.

Evident cei curajosi pot incera pe Alibaba sau Aliexpress, eu merg pe magazine romanesti, unde am garantia ca pot sa rezolv ceva in caz de „probleme”. Sunt sume mari pentru mine, riscul e peste marja mea. Evident asta vine la pachet cu un pret mai mare. Lucrez acum la studiul de piata, mai am 6 luni pana la investitie, deci sap adanc, mai ales ca am nevoie de o firma pentru montaj, judetul Arad.

News Reporter

1 thought on “Baterie stationara Sorgeti SBF 190Ah, pareri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *