Autorizație pentru cușca câinelui la țara?

Citeam pe un grup de FaceBook ca acum la tara ai nevoie de autorizatie de la primarie chiar si pentru cusca de la caine, sau ma rog – sa instiintezi „premarele” ca intentionezi sa-i modifici vila din spatele gradinii lui Grivei. In curand probabil vei avea nevoie de un plan, o schita sau ma rog – orice chestie inventata ca sa dai o taxa, un impozit sau macar cateva sute de lei la bugetul local. Stiu tari unde nu ai voie sa tai copacii din propria gradina, sa-i sadesti, etc. Un plan de urbanism, ceva trebuie inventat ca sa ne fie viata mai placut si mai activa la tara.

Autorizație pentru cușca câinelui la țara?

Drumul catre primarie e pavat cu intentii bune, asa era parca o vorba romaneasca din popor. Nu stiu cat este de adevarat ce se discuta pe tema asta, unii sustin ca e adevarata – chiar trebuie anuntata Primaria ca vei face un foisor, sau chiar orice mica constructie in propria gradina. e sau nu racordata la curent, apa sau canalizare, nu conteaza. Pana si casa lui Grivei va fi planificata de un arhitect – sau ma rog, de firma ginerelui domnului primar, sa manance si gura lui o paine. Totul in sprijimul „europenizarii” noastre.

Articolul nu e nici pamflet si nici nu e impotriva legilor „aberante” de multe ori pe care le dau cei cu 7 clase din Parlament. daca la caine mai e cum mai e, ia zi ce te faci cu un cotet de gaini, care e ceva mai mare si mai trebuie sa respecte si anumite norme europene de confort a inaripatelor: spatiu per gaina, cocosul ar trebui sa aiba asigurat un spatiu doar pentru el, sa nu fie stresat, etc. Apoi ar trebui sa fie numarate corect „oole„, izolatia fonica, etc. Nu faci chiar ce vrei tu, in propria gradina. Chiar si la tara sunt reguli pe care ar trebui sale rescpecti.

Credeai ca e totusi o gluma, nu-i asa? Citeste Legea 50/1991, actualizata, care sustine ca si constructiile provizorii trebuie autorizate la fel ca cele permanente. Stai sa vezi cand o sa ai nevoie de plan de urbanism, aviz de la mediu, etc. Pai unde te crezi mai romane? De capul tau, cresti rate si gaini, ai caini si pisici si nu le numeri, vaccinezi si nici nu le pui cip? Glumesti, nu-i asa?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *