Angajat la stat

Nu stiu daca Jimmy Hex o fi reusit sa se angajeze la stat, dar ma bate si pe mine sa incerc sa ma angajez sa stau si sa iau sporuri peste sporuri, pe care nu au cum sa le taie, ca iesim in strada imediat. Tot ce trebuie sa fac este sa gasesc posturi vacante la stat in Romania, am si experienta, am mai lucrat de doua ori in invatamant ca profesor suplinitor – a, nu stiati ca daca nu esti titular, asta e denumirea standard, suplinitor, iar astia au doua divizii: cu studii de specialitate si fara. Eu am fost din ala smecher, cu studii dar cu salariul la fel ca ala fara – nu se face diferenta ( sau nu se facea, ca au trecut zeci de ani de atunci ).

Angajat la stat in Romania

Posturile vacante in institutii publice se gasesc usor, la o simpla cautare, va dau eu adresa aici ( o pun ca nu sestie cand mi-o trebui si mie din nou ). Sper sa nu am si eu ghinionul lui Jimmy si sa pic fie din prima la partea cu examenul scris sau la proba cu interviu ( desi la ultima sunt de doua ori mai bun ca domnul HEX ), dar el era tare pe partea cu tocitul, eu la legi sunt varza ( de Bruxelles? – ce la UE nu or fi posturi! ). Vazusem un post, dar cereau permis de conducere categoria D+E, eu am B-ul, nu merge. Mai caut, cine stie ce imi sare in ochi – as alege Bucuresti, Arad sau – atat, restul posturilor nu sunt de mine, n-am de gand sa platesc chirie – desi naveta la Arad m-ar costa ceva – zilnic 100 KM.

Mama, am rasit un post de referent clasa III debutant, nu stiu ce sa zic, pare interesant – sa vad acum ce leafa o sa iau, mai ales ca e intr-o comuna de langa Arad. Iar cerinte nu-s deloc ( sau de loc – cum e corect? – raspuns – depinde de context: de loc sunt din Romania, nu stiu deloc legislatie). Va las si adresa cu salariile astora de stau la stat pe scaun, cine stie ce post te intereseaza. La postul asta e doar 3610 lei pe luna, mi-a trecut entuziasmul. Inginer aeronave nu cred ca angajeaza pe la primarii, deci la ASE nu mi-am dat masterul, e degeaba – 4 ani irositi ( voiam sa adaug a doua diploma la CV, n-am mai apucat sa ma inscriu la master dupa ce deja facusem 4 ani ).

Am mai gasit un post de administrator patrimoniu – aici insa cer ceva ce nu inteleg: studii superioare in domeniu ( juridice, tehnice sau economice ). OK, e clar nu am ce cauta eu sa stau la STAT, raman privatizat si cu asta am terminat inca un capitol de vise ( visuri? ) . A renuntat el, Cezar Amititeloaie la postul din sectorul bugetar si s-a apucat de Tik Tok si o sa ma apuc eu la batranete?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *