Android 15 iți păzește telefonul de hoți

Ma mira ca pana acum nu s-au gandit la chestii simple care sa-ti protejeze telefonul de hoti, dar e bine si acum, odata cu lansarea versiunii Android 15. Desi eu credeam ca se va baza pe recunoasterea biometrica a „stapanului”, noua optiune va avea la baza alti parametri, im mare fiind vorba de modul in care se comporta posesorul legal al telefonului cu el. Nu stiu cat este de „sigura” optiunea asta, dar daca blocheaza telefonul la orice suspiciune e de bine. Asta daca nu cumva mai mult va incurca decat va ajuta, dar oricum e o chestie interesanta si car esperam noi va ajuta la securitatea telefonului tau.

Android 15 iți păzește telefonul de hoți

Problemele apar insa la cei cu asa zisele telefoane vechi ( eu am de exemplu un Note 10 + – a fost un telefon scump la vremea sa, azi e considerat un ciuruc ), care nu mai au parte de actualizari, deci functiile noi de la Android sunt pentru ei inexistente. Eu sunt multumit de telefonul meu de la Samsung, chiar daca nu este ideal pentru a-l folosi pe post de WiFi – da, mai fac si asta din cand in cand, folosind otiunea de HotSpot, pentru ca uneori am am nevoie de internet, iar cel mobil este singurul disponibil.

Am mari dubii ca noile metode de securitate vor aduce chestii noi pentru posesorii de telefoane Android ( Google este inca lider in ceea ce priveste sistemele de operare pentru telefoane mobile ), eu as vrea sa vad ca am o autonomie mai mare la baterie, deja visul de a incarca telefonul odata la 2 sau 3 zile pare pura imaginatie. Mi-e dor de acele Nokia vechi, pe care uitai sa le incarci, acum zilnic stai cu telefonul in priza. Iar la noi in casa sunt 2 telefoane, 2 tablete si 2 laptop-uri, consumam zilnic undeva la 20 GB de internet minim ( da, mai e si un TV Box prin preajma! ), deci avem ceva consum de energie si de internet in casa.

Ziceam mai devreme ca hotii de telefoane sunt mereu cu un pas inaintea tehnologiei, ma indoiesc ca o sa fie opriti de noua inventie care studiaza modul in care proprietarul foloseste telefonul. Mai degraba o sa-l vad pe el ( pe proprietar! ) deblocand telefonul de fiecare data cand nu o sa-l recunoasca sistemul de operare. CAm ca atunci cand apruse pentru prima data senzorul de amprenta sau recunoasterea faciala.

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *