Ajutorul Social in Germania

In Germania Ajutorul Social este cunoscut ca Arbeitslosengeld II si gasiti informatii pe larg pe site-ul lor oficial. Stiu ca cel mai important pentru multi este sa stie cat de mare este ajutorul de somaj in Germania in 2021, sau ma rog – in functie de anul in care suntem. Dar sa vedem mai intai ce reguli ar trebui sa indeplinesti ca sa poti benefiia de acest drept de la statul german. In primul rand sa fi lucrat pe teritoriul Germaniei minim 12 luni in ultimile 30. La fel de evident este sa fi lucrat legal si sa fie platite contributiile in totalitate pentru perioada lucrata.

Ajutorul Social in Germania – ajutorul de somaj

Exista si categorii de angajati care pot primi ajutor de la stat si in cazul in care au muncit mai putin, de exemplu daca prin contract a fost stipulat ca nu vei putea munci mai mult de 14 saptamani, este suficient sa ai si sase luni muncite. Este mai ok sa studiati legislatia din fiecare land, iar daca nu va descurcati sa apelati la un specialist sau chiar la Fortele de munca. Veti fi indrumat fara sa vi se ceara bani. Ce trebuie sa faceti? Sa nu lasati sa treaca mai mult de trei luni de la incetarea contractului de munca! Aveti sansa sa pierdeti ajutorul de la statul german.

O chestie utila: puteti cere sa vi se transfere ajutorul de somaj intr-o alta tara UE, unde va cautati activ un loc de munca. Perioada poate fi intre 3 si 6 luni. Intr-un articol viitor vom vorbi despre asa numitul “Hartz IV“ – o alta forma de ajutor social pentru cei ce isi cauta un loc de munca pe teritoriul Germaniei. Aveti drepturi destule la nemti, daca ati fost activi si ati luctat aici in ultimii cinci ani. Asa ca fiti atenti la toate chichitele legale, caci e vorba de munca si de banii vostri.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *